Италиански полицаи бойкотират Кинофестивала във Венеция
Италиански полицаи бойкотират Кинофестивала във Венеция / netinfo
Три седмици преди началото на Филмовия фестивал във Венеция няма кандидати полицаи, които да го охраняват, информира ProntoSofia.

Въпреки зрелищността на събитието и въпреки шанса да бъдат близо до кинозвездите италианските полицаи не искат да се ангажират с охраната му, тъй като още не са били заплатени за тежките си дежурства и за услугите си през миналогодишното издание на фестивала.

Само допреди години многобройни полицаи се надпреварваха да станат част от 200-те охранители, които се грижат за сигурността през 12-те дни на бляскавото събитие. Досега обаче нито един от агентите, служили през миналата година в Лидо ди Венеция, не е получил и евро за извънредния труд, положен по време на фестивала. В крайна сметка никой от полицаите не е готов да работи за слава, казаха представителите на полицейските синдикати.

Полицаите, охраняващи Кинофестивала във Венеция, се набират от цялата страна. В момента обаче липсват агенти и за специалните части Дигос, които се грижат за сигурността по време на фестивала. Италианските полицаи получават около 1300 евро на месец.