Италианска улица носи името Имай търпение
Италианска улица носи името Имай търпение / netinfo
„Мацини” и „Гарибалди” – това са най-често срещаните имена на улици и площади в Италия. В страната няма населено място, в което да липсват улици с тези имена.

В много от градовете на Ботуша обаче има доста оригинални имена, като една от тях е улица "Имай търпение" в град Пистоя, информира БГНЕС. Разказва се, че улицата носи името си от случка в Средновековието – наемен убиец наръгал по погрешка един човек, на когото казал "Ей, имай търпение".

В северния италиански град Монтевекия пък има улица "Хубави задни части". Местните жители твърдят, че името е родено след възклицание на древен крал, който седнал да си почине в местността, въздъхвайки "О, какви хубави задни части!" В Генуа има уличка "Изкачване на задника".

В Болоня е доста известна сред жителите улица "Сто-триста" – минималната и максималната цена (100-300 лири), предлагана навремето от жените с най-древния занаят по тези места. В Болоня има и друга любопитна улица, която сега се нарича "Безименна". Това безлично название обаче е заменило друго, много по-цветисто – „Търкане на гърдите" – улицата е толкова тясна, че принуждавала минувачите да се притискат един до друг.