Испания завладяна от чара на Карла Бруни-Саркози
Испания завладяна от чара на Карла Бруни-Саркози / снимкa: БГНЕС

Испанската преса е завладяна от чара на френската първа дама Карла Бруни-Саркози, която събра погледите на всички по време на държавното посещение на френското президентско семейство в Мадрид, предаде АФП.

 

Тоалетите на френската първа дама - две дневни къси рокли, дълга рокля за официалната вечеря и ниските токчета, са широко коментирани от пресата в Испания.

 

Вестник „АБС” пише за дългоочаквания дуел на елегантността между Карла Бруни-Саркози и принцеса Летисия, съпруга на престолонаследника Фелипе. За "Ел Паис" бившата манекенка изглежда живее в "постоянно ревю" и се е посветила на "завладяването на света със своята елегантност, на която обаче липсва естественост.

 

"Ел Мундо" пише, че в действителност "Карла Бруни посети Мадрид, придружавана от своя съпруг", но допълва, че Саркози "ръководи спектакъла". Вестникът си позволява да направи и едно историческо сравнение: "Мадрид устоя на Наполеон, но 200 години по-късно градът се предаде пред неговото копие или по-точно пред съпругата на неговото копие. Явно Наполеон е допуснал грешка, изпращайки генерал Мура да завладее столицата на Испания. Ако беше изпратил Жозефин, събитията може би щяха да се развият по друг начин".