Иманяри ровят за заровени милиони в Тирол
Иманяри ровят за заровени милиони в Тирол / www.sxc.hu

Търсачи на съкровища преравят сантиметър по сантиметър 15 декара гора в областта Тирол в Австрия, където преди няколко години подозрителен германски финансов консултант бил заровил милиони евро, съобщават австрийските медии, цитирани от АФП.

Причина за тази "треска за злато" станали разкрития на двама частни детективи, които са убедени, че въпросните пари не са били предадени на мафиотска група, както твърди консултантът Аугустин Г. по време на процеса си в Германия. Според детективите имането било заровено в тази гора на австрийско-германската граница.

През 2002 г. археолог любител открил на това място куфар със 120 000 евро в брой и документи, които позволили на полицаите да арестуват Аугустин Г., допълва БГНЕС. От тогава истерията става все по-силна, тъй като отначало се споменавало за заровени 5 милиона евро, но постепенно мълвата увеличила сумата на 20 милиона евро.

Местният кмет Йозеф Рицер се радва, че напливът на иманяри, журналисти и просто любопитни туристи носи добри приходи на подопечната му община.