Идеалният мъж е със златист тен
Идеалният мъж е със златист тен / снимка: Reuters, архив

Учените от университета в Нотингам във Великобритания откриха ключът към успеха с нежния пол, според който въобще не е нужно да имате мускулите на Арнолд Шварценегер.

Д-р Стивън Янг, ръководител на проучването, избрал десетки снимки на мъже с различен цвят на кожата  от чернокожи африканци до светли европейци. Лицата били анализирани с помощта на компютърна програма, като ги сравнявали с лицата на жени от същата раса. Така изследователите се опитали да открият кои черти правят мъжкото изражение по женствено.

След това показали снимките на жени, които били помолени да отсеят най-привлекателните. Резултатите не потвърждават теорията на учените, че дамите харесват мъжествените. Оказало се обратното, не мускулите и брадата привличат най-силно слабия пол, допълва БГНЕС.

Жените харесват мъже с хубав тен. Сред избраните фотографии доминира „златистия нюанс на кожата”, който е доказателство за добро физическо здраве. „Нашето изследване показва, че най-добрият начин да привлече вниманието на жените е да изглеждат здрави, да имате здравословен тен, което се постига с много ядене на плодове и зеленчуци”, каза ученият пред специализирано списание.