Идеалната чашка кафе се приготвя с мляко от щастливи крави
Идеалната чашка кафе се приготвя с мляко от щастливи крави / снимка: Guliver/Getty Images

Забравете всички ободрителни напитки, предлагани в кафенетата - идеалната чашка кафе се приготвя със съставки, подбрани от екзотични места по света, сред които мляко от най-щастливите крави във Великобритания, пише в. „Дейли експрес”.

Задачата да обиколи света в търсене на съвършената рецепта за кафе е възложена от компания „Taylors of Harrogate” със седалище в Йоркшир, Англия, на 36-годишния късметлия Дом Дуайт. След близо 21 000 пропътувани километра и хиляди опитани напитки Дуайт е открил идеалната комбинация.

Съвършеното кафе се приготвя от зърна от район в Кения, които се транспортират до една от най-високите точки в Европа - връх на 3842 м над Шамони във Френските Алпи, за да бъдат изпечени. Рецептата включва още една от най-чистите води в света - от извори от район във Финландска Лапландия, предава БТА. Към съставките се прибавя и мляко от най-щастливите крави във Великобритания.

За стадото, подарък от покойния бийтъл Джордж Харисън, в резерват в близост до Уотфорд се грижат група монаси. „Кафето е страстта на живота ми, а пътуването в търсене на идеалната рецепта за напитката беше уникално преживяване”,
споделя Дом Дуайт.