Университетът ще приеме бъдещи студенти, които по рождение са от мъжки пол, но се идентифицират като жени
Университетът ще приеме бъдещи студенти, които по рождение са от мъжки пол, но се идентифицират като жени / ThinkStock/Getty Images
Университет за жени в Япония оповести, че през 2020 г. ще приеме бъдещи студенти, които по рождение са от мъжки пол, но се идентифицират като жени, предаде Франс прес.

Не е за вярване, че тези красавици са родени като момчета (СНИМКИ)
 
От японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите отбелязаха, че решението на университета Очаномидзу в Токио вероятно е безпрецедентно в страната и че е желателно повече университети да вземат подобни решения, свързани с по-доброто опознаване нуждите на сексуалните малцинства.

Да се родиш в грешното тяло
 
"Важно е да бъде създадена среда, в която цялото общество приема разнообразието и демонстрира разбиране, що се отнася до транссексуалните хора", заяви на пресконференция министърът на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония Йошимаса Хаяши.

Валентина Сампайо - красавицата, родила се момче (СНИМКИ)
 
Решението ще влезе в сила през април 2020 г. и ще се отнася за бъдещи студенти, които по рождение са от мъжки пол, но се идентифицират като жени, поясни говорител на университета Очаномидзу.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА