И изложба за 16 години Дарик радио
И изложба за 16 години Дарик радио / снимкa: Sofia Photo Agency

Уникална изложба с произведения от колекцията на Дарик радио беше открита в галерия „Академия" в столицата. Творбите, включени в нея, са създадени по време на традиционните пленери „Звук и цвят", които Дарик прави вече 10 години в курорта „Златни пясъци”. Откриването на експозицията е едно от събитията, с които медията отпразнува 16-ти си рожден ден.

За изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев именно това събитие се оказа най-хубавото. Пред гостите в галерия „Академия", в края на дългия работен ден, той призна, че се чувства спокоен, защото не бърза за никъде. От ректора на Националната художествена академия Светослав Кокалов, Радев получи почетния знак на академията. Кокалов похвали Дарик като каза, че това е единствената медия, която подкрепя изобразителното изкуство в България.

Богатата колекция от картини на Дарик си е собственост на радиото и не се продава. Голяма част от творбите, направени по време на пленерите „Звук и цвят", красят офисите на медията в София и страната. 65 произведения на български и чужди автори са изложени сега в галерия „Академия", която се намира на столичната улица „Шипка" № 1. Можете да ги разгледате до 31 януари.