Hypnotic с нова пиеса
Hypnotic с нова пиеса / снимка: Hypnotic

„Asturias" е името на най-новата пиеса на цигуларките от квартет Hypnotic. Идеята принадлежи на челистката Марина Хинова. Композицията с динамично звучене е създадена по китарната пиеса на испанския композитор от 18-ти век Исак Албенис. Авторът черпи вдъхновение от каталунския фолклор.

Междувременно Hypnotic удължиха кастинга, чрез който се търиси челистка. Предишната Марина спечели преди няколко месеца конкурс за камерна музика на Музикалната Академия „Рейна София" в Мадрид. Отличието й предостави възможност да учи в рамките на една учебна година при изтъкнатия проф. Гюнтер Пихлер - музикант от световна класа, преподавател във Виена и в Мадрид, член на популярния квартет Alban Berg.

Цигуларките са пред приключването на първия си самостоятелен албум, изцяло продуциран от самите тях. Hypnotic планират да представят пилотното си CD на голям концерт с участието на родни поп и джаз звезди, с които са записвали. Не е изключено към тях да се присъединят и няколко италиански изпълнители, които пък работят с композитора - Маурицио Абени. От няколко години българските инструменталистки се радват на изключителната подкрепата на уважавания композитор и аранжор Абени, както и на тонрежисьора с „Оскар" - Марко Страчони.