Хулио Иглесиас – 40 години хармония с музиката
Хулио Иглесиас – 40 години хармония с музиката / netinfo

Хулио Иглесиас - изпълнителят на страстни любовни балади, разчувствали не едно и две сърца по света, стигна до юбилейно турне, посветено на 40-те години, които е отдал на музиката.

С него изпълнителят, на чийто първи концерт са присъствали едва 200 зрители, а в годините на апогея си е пълнил с десетки хиляди почитатели стадионите в Латинска Америка, отдава почит към испанската публика. Освен него, няма друг певец от двете страни на Атлантика, който да се е доближавал до успеха от концертите на „Бийтълс” в тези държави. През септември идолът на поколения жени ще навърши 65 години.

До първия си голям успех – първото място на международния фестивал в Бенидор през 1968 г. Хулио достига, след като травма от автомобилна катастрофа го приковава към леглото за година и половина. Така футболът, голямата му мечта, и Реал Мадрид, любимият му отбор, губят може би едно голямо име. Затова пък печели музиката. Малко известен факт е, че след като чува демо записа, с който младият изпълнител кандидатства за участие на „Златният Орфей” в далечната 1971 г., легендарният директор на фестивала Генко Генков го кани да участва... но със собствен рецитал!

До момента един от най-продаваните изпълнители в света е реализирал над 300 милиона албума, а броят на златните и платинените му плочи достига космическите 2600.