Художничка нарисува потрети на Путин и Медведев с гърдите си
Художничка нарисува потрети на Путин и Медведев с гърдите си / снимка: БГНЕС

Художничката от Санкт Петербург Ирина Романовская е осъществила мечтата си да нарисува портрети на президента на Русия Владимир Путин и на министър-председателя Дмитрий Медведев. От многобройните изображения на тандема тези картини се отличават с техниката на рисуване - художничката нанася боите с гърдите и тялото си, съобщи в. "Метро".

"Процесът е много трудоемък и бавен. Всяка неточност може да доведе до прерисуване на цялата картина" - пояснява Романовская.

Преди да се заеме с изображенията на руските политици, художничката е рисувала и футболни звезди. Но докато на тях й е било лесно да подари картините, не се решава да направи същото и с потретите на Путин и Медведев.

"Ако трябва да съм честна, бих искала да подаря тези картини на Путин и на Медведев, но как ще реагират те, като разберат за необичайната техника на рисуване? А и не е толкова лесно да се срещна с тях: дори си мислех да ги изпратя по пощата или да ги занеса в приемната на Кремъл", споделя Ирина.

Съществува още една картина, която Романовская засега би искала да задържи - това е портретът на лидера на ЛДПР Владимир Жириновски. Художничката се страхува от неочакваната реакция на политика.

Източник: БТА