Джулия Робъртс
Джулия Робъртс / Guliver/Getty Images
Актрисата Джулия Робъртс навършва 50 години. Холивудската звезда е родена в семейството на актьори и драматурзи. Джулия, брат й Ерик и Лиза също избират актьорската професия.
 
Усмивка и чар: Джулия Робъртс през годините (СНИМКИ)

Джулия Робъртс
Guliver/Getty Images


Джулия Робъртс става популярна с ролята на Вивиан Уорд във филма "Хубава жена" през 1990 година. В него актрисата си партнира с Ричард Гиър. Филмът печели сърцата на публиката и трупа приходи от 464 млн. долара.  

Джулия Робъртс
Guliver/Getty Images

В следващите десет години Джулия Робъртс се снима в още петнадесетина филма, сред които "Да спиш с врага", "Да умреш млад", "Обичам неприятностите", "Версия Пеликан", "Сватбата на най-добрия ми приятел", "Теория на конспирацията", "Нотинг хил", "Булката беглец".
 
През 2000 година Джулия Робъртс изиграва ролята на Ерин Броковеч в едноименния филм. Превъплъщението носи Оскар на актрисата за най-добра женска роля.

Джулия Робъртс
Guliver/Getty Images

Уникалната Джулия Робъртс изкачи стълбите в Кан боса (СНИМКИ)

На следващата година тя се снима във филма "Бандата на Ошън", където работи с режисьора на "Ерин Брокович" и си партнира с Джордж Клуни, Брад Пит и Мат Деймън. Филмът жъне успех сред публика и критици и влиза в топ пет по приходи в глобален мащаб. През 2004 година е заснет и "Бандата на Оушън 2".

Във своята биография Робъртс записва още 20 филма, като последният е "Пулсът на парите" от 2016 година. 

Джулия Робъртс
Guliver/Getty Images

Преди да получи "Оскар" Джулия Робъртс получава "Златен глобус" за най-добра поддържаща женска роля за Шелби в "Стоманените магнолии", както и "Златния  глобус" за ролята си в "Хубава жена". Актрисата получава награди "Златен глобус" и за ролите си във филмите "Нотинг хил", "Булката беглец", "Ерин Брокович". Отличена е и за ролите си в "Теория на конспирацията" и "Сватбата на най-добрия ми приятел". Номинирана е десетки пъти за свои знакови изяви на екрана.

Джулия Робъртс
Guliver/Getty Images

Джулия Робъртс към Клуни: Родителството е "ужасно много сълзи"

Джулия Робъртс се има два брака. Първият е с кънтри певеца Лил Лавет, за когото се омъжва през лятото на 1993 година, но се разделят преди втората си годишнина от сватбата.  През 2002 година тя се омъжва за оператора Даниел Моудър, с когото се радват на щастлив брак и досега. Те имат три деца - Хенри и близнаците Хейзъл и Фин.