Христо Шопов пак ще играе Пилат Понтийски
Христо Шопов пак ще играе Пилат Понтийски / netinfo
След като изигра блестящо Пилат Понтийски във филма на Мел Гибсън „Страстите Христови“, българският актьор Христо Шопов пак се превъплъти в същата роля.

Този път това стана за италианската продукция „Разследване, година XXXIII“, която се излъчва по първи канал на националната телевизия РАИ.

Режисьор на филма е Джулио Базе. В продукцията участва съцветие от звезди - от Даниеле Лиоти и испанската актриса Моника Крус до Орнела Мути и бившата „Мис Италия“ Анна Канакис.

Във филма светят още и звезди като носителят на Оскар Мурай Абрахам и Долф Лундгрен, съобщи „ПронтоСофия”

Новата продукция е римейк на филма на известния режисьор Дамиано Дамиани от 1986. И в сегашния случай сценарият на Валерио Масимо Манфреди и Андреа Порпорати се базира на разследване за възкръсването на Исус Христос, което се описва в книга на Енио Флаяно и Сузи Чеки д'Амико.

Главен герой във филма е Тито Валерио Тауро (Даниеле Лиоти), римски трибун, който бива натоварен от Тиберий със задачата да разследва предполагаемото възкръсване на Христос. Тауро отива в Палестина, където се среща с всички хора, които са познавали Христос. Филмът е сниман в Тунис и България.