Хосе Карерас с концерт в София, кани на него Стилиян Петров
Хосе Карерас с концерт в София, кани на него Стилиян Петров / снимка: БГНЕС, архив

Един от най-знаменитите тенори на нашето време Хосе Карерас пристига у нас в края на годината. Изпълнителят ще има концерт на 10 декември в зала 1 на НДК.

На същото място Карерас пя и през 2005 година. Този път той ще бъде на сцената със Софийската филхармония и филхармоничния хор "Светослав Обретенов". Диригент ще е Дейвид Хименес, който е племенник на певеца.

Предстои Хосе Карерас да определи и името на сопраното, което ще му партнира в зала 1 на НДК.

Билетите за концерта на 65-годишния тенор ще започнат да се продават от понеделник (16 юли). Ще ги има в мрежата на Еventim и на касите на билетния център на НДК. Цените им ще са от 60 до 200 лева.

Докато е в София, Хосе Карерас ще посети детска онкохематологична клиника, в която ще направи дарение. От години изпълнителят е ангажиран с подобни каузи заради собствената си съдба. През 1987 г. той се разболява от левкемия, но успява да пребори болестта. След това основава в Барселона Международна фондация за борба с левкемията, която носи неговото име.

Организаторите на гостуването му у нас "Жокер медиа" съобщават, че Карерас има желание да покани на концерта си в София футболиста Стилиян Петров, който в момента се бори със същото заболяване.