Холивудска актриса шокирана, оплаква се от заплатата си
Холивудска актриса шокирана, оплаква се от заплатата си / снимка: Guliver/Getty Images

Актрисата Аманда Сайфрид призова за равно заплащане на мъжете и жените в Холивуд, като разкри, че са й платили само 10 процента от хонорара на мъжа, изпълняващ другата главна роля, съобщи в. "Индипендънт".

Тя призна, че е била шокирана, когато разбрала колко голяма е разликата в заплащането, но не пожела да разкрие за кой високобюджетен филм става дума и кой е актьорът, получил толкова повече от нея. Възможностите са много - от Чанинг Тейтъм в "Скъпи Джон" до Еди Редмейн в "Клетниците". Според Аманда Сайфрид статутът им е еднакъв и би трябвало заплащането да е по-равностойно.

"Хората си мислят, че защото съм безгрижна и ентусиазирана, приемам и малко заплащане - каза тя. - Не става въпрос колко получава човек, а дали това е справедливо".

Аманда Сайфрид подчерта, че всяка актриса трябва да се бори за равноправие, но е въпрос на индивидуален избор дали това е причина да се откаже от нещо.

Внимание към неравностойното положение на жените в Холувуд обърнаха и актрисите Роуз Макгоуан, Патриша Аркет, Мерил Стрийп.

Източник: БТА