Хийт Лeджър полудял след ролята си в Батман?
Хийт Лeджър полудял след ролята си в Батман? / netinfo

Животът на Хийт Лeджър не се развивал добре пред смъртта му. Но дали ролята на Джоукър в новия „Батман“ не го е довела до лудост? Неотдавна Джак Никълсън го бе предупредил за трудностите, които предизвиква въплъщаването в толкова налудничав персонаж като Джоукър.

Сега възниква въпросът дали Хийт Лeджър не е трябвало да се вслуша по-внимателно в думите на опитния актьор (когото мнозина критици обвиниха в завист заради това, че са му отнели ролята на живота). Според близките на актьора, преди смъртта си той изпаднал в дълбока депресия, пише БГНЕС.

През последните шест седмици на снимките на новите приключения на „Батман“ в Лондон, Хийт Лeджър не излизал от хотелската си стая и отказвал да се среща с хора, за да може да се посвети на работата върху героя си - абсолютния психопат Джоукър, като преправял гласа си и се опитвал да се смее по специфичния за персонажа начин. Така професионализмът на Лeджър го довел до раздвоение на личността, както става видно от открития дневник на актьора.

След като снимките приключили той не успял да се откъсне от образа, като започнал да страда от проблеми със съня – спял само по два часа на нощ. Вероятно изтощението се е отразило силно на здравето му.