Херцогиня Катрин и първата дама на Китай са най-стилни
Херцогиня Катрин и първата дама на Китай са най-стилни / Gulliver/Getty Images

Списание Vanity Fair обяви своя годишен списък с най-стилните жени през последните 12 месеца. За четвърти пореден път класацията оглави съпругата на принц Уилям, която миналата седмица роди момченце.

Според изданието "модна икона" за херцогинята е майката на нейния съпруг - принцеса Даяна, която загина в автомобилна катастрофа през 1997 година.

Сред най-запомнящите се елегантни тоалети на младата майка Vanity Fair отбелязва бледо розовото палто на Александър Маккуин, с което Кейт се появи през юни на парада в чест на рождения ден на кралица Елизабет Втора.

Херцогиня Катрин беше избрана и за най-стилната жена на списание GQ, а още дева пъти беше признавана за жената с най-добър вкус във Великобритания, отбелязва БГНЕС.

В списъка на Vanity Fair попада и първата дама на Китай Пън Лиян, известна като изпълнителка на китайски народни и патриотични песни.

Списанието отбелязва вкусовете и на Кери Уошингтън, Шарлийз Терон и Брук Шийлдс, певците Джъстин Тимбърлейк и Бионсе, както и на китариста на легендарната група The Rolling Stones Кийт Ричардс.