Ако няма мечти, няма смисъл да се продължава. Надявам се да има начин да се постигнат, но не много бързо, защото без мечтите няма смисъл. Това каза актьорът Герасим Георгиев - Геро, който на 10 юли празнува юбилей.

„Този рожден ден е по-специален, защото навършвам 50 години. Ще го направя в най-близък кръг - роднини и приятели, а пък наесен - през септември, ще събера хората, като се върнат от морето, за да ги отпразнуваме тези 50 години“, каза той.

Като две капки вода
NOVA

Все още има несбъднати мечти в киното, театъра и телевизията. „Набелязал съм си неща, дано да се получат. Да сме здрави само“, си пожела актьорът за рождения си ден.

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ-ГЕЦ МУ ДАЛ ИМЕТО ГЕРО

Роден е на 10 юли 1974 година в Русе. Докато се подготвял за кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ, близък на Геро го запознал с големия актьор Георги Георгиев-Гец. Той го поканил на гости, за да чуе материалите, с които Герасим Георгиев ще се яви на изпитите. Когато го изслушал, му казал, че няма от какво да се притеснява. В края на срещата Гец се поинтересувал как е цялото му име. „Как ти викат на кратко? А! Трябва да се различаваш. Виж, Георги има много, но Гец-а е един. Ти ще си Герасим Георгиев-Геро“, спомня си Геро в интервюта.

Геро
NOVA

ТЕАТЪРЪТ

Приемат го от раз в класа на Димитрина Гюрова. През 1999 г. завършва НАТФИЗ в класа на Димитрина Гюрова. Първите му изяви на театралната сцена са в Народния театър още като студент. След като завършва, работи в театрите в Габрово, Русе, Кърджали и Смолян. Бил е в трупите на Малък градски театър „Зад канала“, Сатиричния театър, Младежкия театър. Играе на сцените на Театъра на Армията, Пловдивския театър, Сливенския театър, Хасковския театър, Русенския театър и театър 199. Участва в спектакли на Варненската опера, Старозагорската опера и Бургаската опера.

Играе на сцената рамо до рамо с големия български актьор Георги Калоянчев. Приятелството между тях започва на габровската сцена, когато вследствие на недоразумение не могат да си поделят репликите в спектакъла „Вчерашни целувки”.

Геро
NOVA

КИНОТО

Геро е познат на публиката и с ролите си във филми и сериали. Участвал е в лентите „Голата истина за група Жигули“, „Уроци по немски“, „Като за последно“, „В кръг“, „Посоки“, „Летовници“, „Търси се екстрасенс“, „Добрият шофьор“, „Уроците на Блага“. Бил е част от сериалите „Порталът“, „Вина“, „Полицаите от края на града“.

Работи и в сферата на дублажа. С гласа му са озвучени Чет от „Турбо“, Тоуди от „Щъркели“, Тиодор Темпълтън от „Бебе Бос“ и „Бебе Бос 2: Семейни работи“.

ТЕЛЕВИЗИЯТА

Още като студент е познат на зрителите на БНТ като водещ на предаването „Монополи“. След това е водещ на предаването „Горчиво“, което първо се излъчва по МСат, а след това по Би Ти Ви. По-късно започва работа като водещ на „Господари на ефира“ по Нова телевизия. Участва в комедийното предаване „Пълна лудница“.

През 2019 година е част от детективите в първия сезон на предаването на Нова телевизия „Маскираният певец“, а през 2020 и 2021 година е водещ заедно с Васил Василев – Зуека и Краси Радков. През 2021 г. заедно със Зуека води деветия сезон на шоуто за имитации „Като две капки вода“. Следващите три сезона си партнира с Димитър Рачков като водещ на предаването.

Геро и Зуека
NOVA

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ваня Сухарова/БТА