Хали Бери ще иска от съда попечителство над дъщеря си
Хали Бери ще иска от съда попечителство над дъщеря си / снимка: БГНЕС, архив

Американската актриса Хали Бери остави временно настрана професионалните си проекти, за да се съсредоточи в борбата за попечителство над дъщеря си - двегодишната Нахла, защото изпитва сериозно безпокойство за доброто на детето, докато то е под грижите на баща си.

Актрисата и моделът Габриел Обри се разделиха през април миналата година и макар да изглеждаше, че е постигнато приятелско споразумение за доброто на Нахла, сега Хали е решила да отнесе пред съда въпроса за попечителството. Нейният агент заяви в комюнике, че тя ще направи всички необходими стъпки да защити дъщеря си, пише БГНЕС. „Хали Бери се опитва да реши всички въпроси, свързани с попечителството, по приятелски начин с бащата, но поради неговото нежелание тя не вижда друг начин освен да търси бързо решение чрез съда”, се казва в комюникето.

За да се подготви за предстоящата съдебна битка, 44-годишната актриса реши да откаже участие във филма „New Year’s Eve”, чиито снимки започват тази седмица. Ролята, която тя трябваше да изпълнява, е поверена на колежката й Катрин Хейгъл.