Модата с откраднатите Instagram профили достигна и известния български футболист Валери Божинов. Към момента в профила му няма нито една снимка, макар че периодично се появяват снимки с коли, скъп алкохол и пари. Каналът "Sports Virals" във vbox7 разказва:
 
Нещо повече - първоначално бяха изтрити всички снимки на футболиста, както и бяха премахнати тези, на които е отбелязан. А профилите, които следва откраднатият профил са повече от странни.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by actors__singers (@actors__singers) on


Същевременно Биляна Дол, с която Божинов май се е събрал отново, от личния си профил призовава атаката да бъде докладвана.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@biljanadoll_official @valeribojinov86 😎😎😍😍

A post shared by Левски Вековень (@__levski_vekoven__) on


Според спортни медии Валери Божинов вече е потърсил помощ от ГДБОП, които по принцип се занимават с такива престъпления.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@biljanadoll @valeribojinov86 🤗🤗💙💙

A post shared by Левски Вековень (@__levski_vekoven__) on


Загубата за родния Instagram е наистина голяма, защото именно в профила на Божинов се раждаха някои от най-големите хитове в интернет. Именно покрай него песента "Trepni" на Цеца стана такъв голям хит у нас. Да не забравяме и бисерите около престоя на Божинов в Китай.
 
За съжаление, подобен род престъпления зачестяват сред родните знаменитости. Преди дни писахме и за певицата Симона Загорова, на която са ѝ поискани 350 евро, за да получи обратно достъпа до Instagram профила си.
 
Същевременно обаче откраднатият профил на Божинов е запазил фенската база на футболиста и неговите почитатели съсипаха хакерите в коментари.