/ Gulliver/Getty Images
Американската рок група Bon Jovi посвети новата песен "American Reckoning" на афроамериканеца Джордж Флойд и антирасистките протести, които заляха САЩ след смъртта на мъжа, съобщава списание Rolling Stone. 

Според лидера на групата Джон Бон Джови новата песен "American Reckoning" е отговорът на музикантите към смъртта на Флойд и последвалите протести срещу расизма. 

"Вярвам, че най-големият дар на твореца е способността му да използва гласа си, за да говори по въпроси, които ни вълнуват", заяви Джон Бон Джови. 

Текстът на песента „American Reckoning“ илюстрира подробно последните минути от живота на Джордж Флойд и цитира фразата „I Can't Breathe“, която се превърна в символ на антирасистките протести в САЩ. Песента „American Reckoning“ ще бъде част от новия албум на Bon Jovi 2020, който се очаква тази есен след известно забавяне заради пандемията от коронавирус

От края на май вълна от протести и безредици срещу полицейското насилие и расизъм заля Минеаполис в САЩ след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, починал от задушаване при полицейски арест. Един полицай беше обвинен в убийство, а трима други - в съучастие в убийството.
БГНЕС