/ iStock/Getty Images
Затрогващи кадри, разпространени в социална мрежа в Китай, показват как грижовно куче споделя храната си с бездомна котка, пише в. "Дейли стар".

Видеото показва как кучето на име Пудинг лае по безстопанствената гостенка, позиционирала се на стълбите пред къщата на стопанката му, за да привлече вниманието й, преди да се отправи към колибката си и да се върне с храна за нея.

Собственичката на четириногия самарянин, г-жа Фу от Вейфан, провинция Шандун, първоначално се опасява, че питомецът й може да се нахвърли върху писаната.

За нейна изненада Пудинг носи питка с месо и я поставя на стълбите. Кучето радостно размахва опашка и се взира в рижавата котка, сякаш иска да я подкани да си хапне, и дори й показва как да го направи. Пудинг след това търпеливо изчаква писаната да се поддаде на изкушението.
 
Клипчето е качено в Douyin - китайската версия на Тик Ток.




"Впечатлена съм от добрината, която Пудинг прояви към друго животно. Все пак той е куче пазач. Вместо това той стоеше на разстояние от котката, за да не я плаши и да може тя да опита от предложената ѝ храна", споделя стопанката му пред новинарския портал Пейпър
 
БТА