/ БГНЕС, архив
Григор Димитров тренира на пълни обороти в Монте Карло, където се е събрал част от тенис елитът на света. Кратката почивка за топтенисистите свърши и спортист номер 1 на България не прави изключение от останалите, готвейки се за сезона, съобщава Gong.bg.

Григор показа как тренират световните звезди в тениса (ВИДЕО)

Той разкри върху какво работи: "Чувствам се добре. Сега е моментът на репетициите. Ще искам да започна успешно Новата година. Имам по-високи лични цели, по-големи очаквания и ще искам да играя по-добре", призна първата ни ракета.
 

Guliver/Getty Images


Междувременно Гришо даде и интервю за италианското издание La Repubblica, в което засегна и темата за личния си живот.

"Тенисът е специфичен свят, който променя хората. Винаги повтарям, че тенисът не може да бъде всичко за мен, искам да правя и други неща с живота си. Не искам да ме асоциират само с едно нещо, може би ми се иска и да преподавам знанията си на другите. Желая да бъда пример за по-младите играчи, които ще дойдат след мен. Ако не допринеса с нищо, защо изобщо съм живял? Бих искал да се самоопределя като човек с много страст", искрен е Григор пред изданието.

Гришо трогнат от сладко пожелание за успех, публикува снимка

За сравненията с Роджър Федерер, Димитров коментира: "Забавно е, че ме наричаха Бейби Фед, а всъщност бях спасен от Рафа Надал и неговата академия. Рафа и Роджър са двама феномени, които оставят дълбока следа в спорта. Ако продължат да играят по този начин и през 2018-а, то тогава ще е ясно, че възрастта няма значение в тениса вече", споделя още българинът.
 

Григор Димитров завоюва най-ценния трофей в кариерата си в Лондон
Guliver/Getty Images


Григор Димитров стана "Спортист на годината"

"Дали личният ми живот влияе върху начина, по който ме възприема светът? Мисля, че бях неразбран. Без да ме познават, хората имаха грешно възприятие за мен. Разбира се, имаше тежки моменти, в които не бях заобиколен от правилните хора... Но нека забравим за това клише с гаджетата от Серина до Мария, безсмислено е да го обсъждаме", обясни още Григор.
 
"Бих казал, че е лесно да се изгубиш в нечия красота, но това грешно ли е? Сегашната ми връзка с Никол Шерцингер ме кара да съм много по-внимателен и да не излагам на показ личния си живот", добави още Димитров.