Малума
Малума / Gulliver/Getty Images
На 19 август певецът Малума предизвика бум в социалните мрежи като затвори официалния си акаунт в Инстаграм с над 50 милиона последователи, след слуховете за възможните отношения между Неймар и бившето му гадже Наталия Барулих. Футболистът публикува видео, в което пее „Хавай“, една от последните песни на колумбиеца.

Малума се завръща по-силен от всякога и с нов албум - "Папи Хуанчо", съобщава испанската телевизия TVE.

Оказва се, че изпълнителят на „4 мацки“ набира сили преди изненадващото стартиране на новата си творба, а в ексклузивно интервю за „Билборд“ разказва историята на пет основни песни от „Papi Juancho“. Всичко, което успях да направя по време на карантината в Меделин, беше да работя единствено в моето ателие, казва Малума. Ето защо този албум има толкова много от истинската ми същност, защото дадох много от себе си, заключава той.

„Папи Хуанчо“, чието заглавие произлиза от псевдонима на Малума „Хуанчо“, съкратено от Хуан Луис, съдържа композиции със звезди от старата и новата латиношкола , от Ниехо и Ниенго Флоу до Майк Тауърс, Яндел и Джъстин Куилес. Албумът има общо 22 песни, които представят истинската същност на Малума, но смесени с нови електронни звуци, далеч от традиционната му линия. Риск, към който певецът прибягв, защото казва, че е отегчен от класическия регетон.

"Hawai"
 

"Това е една от любимите ми песни, заявява Малума. Написана от някогашните сътрудници на певеца в музикален лагер на Хавай.
Влюбих се в интродукцията и написах стиховете; когато приключих със записа, се обадих на продуцентите си и казах: Момчета, имам първия сингъл "", признава певеца.

Така се ражда проектът „Папи Хуанчо“.

Това е една от малкото песни, които Малума записа преди пандемията.
"Това е много истинска песен, много сърдечна, с добър текст и добро съдържание. Истината е, че се отегчавам от един и същи регетон. Добре е да се добавя лирично съдържание към песните, казва той.

„Мadrid“ с Майк Тоуърс

Тази песен е написана от Малума, Майк Тоуърс и композиторите Едгар Барера, Кевин и Чан. Малума казва, че когато написал песента му липсвал мощен глас от новата вълна градски изпълнители.

Мисля, че най-силният изпълнител, който има в момента, е Майк Тоуърс. Той беше ентусиазиран да работим заедно, казва Малума. Песен, посветена на испанската публика, тогава, освен че носи името на столицата като заглавие, Тоуърс пее „И не виждаш ли, че умирам за теб? Искам мацка от Испания“.

„Vete Vete“ с Ниехо и Далмата

Малума признава, че Ниехо и Далмата винаги са били голям източник на вдъхновение за него. Когато певецът бил малък се промъквал на концертите им. Една вечер, когато бях на 14 години, попаднах на тяхно парти и излязох на сцената с Ниехо. Охраната щеше да ме изхвърли, но той ми позволи да остана известно време, спомня си Малума. Когато записахме със Ниехо и Далмата, го попитах дали си спомня онзи ден и той си спомни всичко, не не си даде сметка, че онова момче бях аз, добавя колумбиецът. Една от особеностите на тази песен е, че Ниехо, който е един от най-характерните гласове на стария регетон, пее текстовете на митичната си песен „Y si la ves“. Този път обаче го прави с по-модерно и по-меко звучене, далеч от ъндърграунд звука, който определя неговия стил.

"Medallo City"

Това е последната песен, която Малума записва за 'Papi Juancho'. Една вечер, около 2 сутринта, заедно с момчетата от Rude Boyz слушахме музика на един певец от Меделин на име Тео Грахалес. Той е много специфичен, пее хипхоп, но смесен със салса, и аз много харесвам неговата музика , казва Малума. Колумбиецът е любител на други жанрове като хипхоп, салса и меренге, така че комбинацията от тях е от решаващо значение за постигането на оригиналния звук, който определя "Medallo City". Меко и мелодично звучене , смесено с типичните звуци на салса и с по-акустичния аспект на гласа на Малума.

"Cielo a un diablo"

"Харесвам тази песен, защото казва истината“, казва Малума. Историята е базирана на момче, което е напълно честно с момичето, в което е влюбено и знае, че любовта му е несподелена. Момчето, което разбира, че не знае как да обича, решава да пусне момичето, преди да я нарани допълнително. Сигурен съм, че много от нас са преминали през подобни ситуации, признава Малума./
БГНЕС