Господарката на злото Анджелина Джоли срази мутантите от Х-мен
Господарката на злото Анджелина Джоли срази мутантите от Х-мен / Форум Филм България

Лентата на Дисни „Господарка на злото" (Maleficent) , неразказаната история на емблематичната злодейка от "Спящата красавица" Злодеида, оглави северноамериканския боксофис, като през дебютния си уикенд на екран спечели впечатляващите 70 милиона долара.

В центъра на приключенската фентъзи история е Злодеида - красива и невинна млада жена, станала жертва на безмилостно предателство, което превръща сърцето й в камък. Решена да отмъсти и да защити народа си, тя започва епична битка с краля на човеците и проклина новородената му дъщеричка Аврора. „Господарка на злото" е с участието на Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Джуно Темпъл, Лесли Манвил, Сам Райли, Миранда Ричардсън.

Мрачната история на Злодеида в снимки

СНИМКИ: Анджелина Джоли представи "Господарка на злото" в Лондон

На второ място е лидерът от миналата седмица „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще" (X-Men: Days of Future Past) с 32,6 млн. долара приходи от уикенда и 162,1 милиона за две седмици прожекции в северноамериканските киносалони. Филмът на режисьора Брайън Сингър събира обичаните герои от оригиналната трилогия с по-младите им образи от филма „Х-Мен: Първа Вълна" (X-Men: First Class) в една епична битка, която трябва да промени миналото, за да спаси бъдещето. Лентата е със звездното участие на Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Елън Пейдж, Патрик Стюарт, Джейсън Флеминг, Дженифър Лорънс, Шон Ашмор, Ана Пакуин, Иън Маккелън, Хю Джакман, Никълъс Холт, Евън Питърс, Питър Динклидж, Бубу Стюарт, Лукас Тил, Даниел Кудмор, Бингби, Лари Дей, Джош Хелман, Хали Бери.

Тройката на най-гледаните филми в САЩ и Канада допълва уестърн комедията „Който оцелее ще разказва" (A Million Ways To Die In The West), който през дебютния си уикенд спечели 17,1 млн. долара. Историята в лентата се завърта около страхливия фермер Албърт, чиято капризна приятелка го изоставя заради друг мъж, след като той отказва да се включи в дуел. В същото време в града пристига непозната красавица, която му помага да събере кураж и двамата се влюбват. Щом съпругът й, който се оказва прочут разбойник, идва, за да потърси отмъщение, фермерът трябва да подложи току-що събрания си кураж на сериозно изпитание. В комедията на Сет Макфарлън участват самият той в главната роля, Шарлийз Терон, Аманда Сайфред, Лиам Нийсън, Нийл Патрик Харис, Рекс Лин, Сара Силвърман.

Четвърти тази седмица е „Годзила" (Godzilla), който през изминалия уикенд спечели 12,2 млн. долара и общо 174,7 милиона за три седмици на екран. 60 години след първата екранна поява на японското чудовище, резултат от радиоактивно заразяване, режисьорът Гарет Едуардс направи римейк на лентата, в който епичната битка се пренася в Сан Франциско. Международният звезден актьорски състав включва Арън Тейлър-Джонсън, номинирания за Оскар Кен Уатанабе, Елизабет Олсън, носителката на Оскар Жюлиет Бинош, номинираната за Оскар Сали Хокинс, Дейвид Стратърн и носителят на награди Еми и Златен Глобус - Брайън Кранстън.

В средата на северноамериканския боксофис намираме комедията „Заедно по принуда" (Blended) с 8,4 млн. долара приходи от уикенда и 29,6 милиона за две седмици на екран. В лентата на режисьора Франк Корачи двама самотни родители преживяват катастрофална първа среща и решават никога повече да не се срещат. Съдбата обаче е безкрайно иронична и когато всеки от тях по отделно се записва за страхотна семейна почивка с децата си, им се налага да споделят общ апартамент в луксозен африкански курорт за цяла седмица. Комедията е с участието на успешното дуо Адам Сандлър и Дрю Баримор, Тери Круз, Бела Торн и Шакил О‘Нийл.

На шесто място е комедията „Да разлаем съседите" (Neighbors) със 7,7 млн. долара приходи от уикенда и 128,6 милиона за четири седмици прожекции в САЩ и Канада. Лентата на режисьора Никълъс Столър разказва историята на млада двойка, чиято идилична семейна приказка е разбита на парчета от новите съседи - група купонджии, въоръжени с мощни тонколони и планини от алкохол. В комедията участват Зак Ефрон, Роуз Бърн, Дейв Франко, Сет Роугън, Лиса Кудроу.

Седми тази седмица е „Невероятният Спайдър-мен 2" (The Amazing Spider-Man 2), който си заработи 3,8 млн. долара през изминалия уикенд и общо 192,7 милиона за пет седмици на екран. В новия филм за Спайдър-мен Питър Паркър (Андрю Гарфилд) се изправя срещу нов враг, много по-могъщ от самия него - Електро, изигран от Джейми Фокс. В епичната лента участват и Ема Стоун, Крис Купър, Шейлийн Удли, Дейн Дехаан и други.

На осмо място остана биографичният „Ръка за милиони" (Million Dollar Arm), който спечели 3,7 млн. долара през уикенда и 28,1 милиона за три седмици прожекции в Северна Америка. В бейзболната драма Джон Хам влиза в ролята на спортния агент Джей Би Бърнстийн, който въпреки предизвикателствата и големите препятствия успява да превърне двама индийски играчи по крикет в бейзболни звезди.

Девети и тази седмица е „Готвачът" (Chef), който през изминалия уикенд спечели 2 млн. долара и вече има 6,9 милиона долара приходи за четири седмици на екран. Комедията, в която Джон Фавро влиза в главната роля и сяда на режисьорския стол, разказва за талантливия готвач от Маями Карл Каспър, който въпреки силното си желание не успява да отвори мечтания ресторант в Лос Анджелис. След провала в Ел Ей той се завръща в Маями и започва да изкарва прехраната си с помощта на хранителен камион, който носи името El Jefe Cubanos. В лентата на Джон Фавро партнират Джон Легуизано, Боби Канавали, Скарлет Йохансон, Дъстин Хофман, София Вергара, Оливър Плат, Робърт Дауни-Джуниър, Глория Сандовал.

Топ 10 на северноамериканския боксофис завършва комедията „Отмъщение по женски" (The Other Woman) с 1,4 млн. долара приходи от уикенда и 81,1 милиона за шест седмици на екран. В лентата на режисьора Ник Касаветис Камерън Диас се превъплъщава в образа на красива и уверена в себе си жена, която открива, че на пръв поглед перфектния й приятел (в ролята Николай Костър-Уалдау) е всъщност женен и дори се среща тайно с няколко други жени. След като се запознава със съпругата му (Лесли Ман), двете жени изготвят план с който се надяват да отмъстят на мъжа, който ги лъгал толкова много време. Главните роли в комедията са поверени на Камерън Диас, Лесли Ман, Кейт Ъптън, Николай Костър-Уалдау, Тейлър Кини, Ники Минаж.

СНИМКИ: Три звездни красавици демонстрират „Отмъщение по женски"