Господарката на злото Анджелина Джоли отново е № 1 у нас
Господарката на злото Анджелина Джоли отново е № 1 у нас / Форум Филм България

За трети пореден уикенд "Господарка на злото" (Maleficent) продължава да е начело на най-гледаните филми у нас, сочат обобщените данни от българските киносалони, цитирани от БТА. Историята за Злодеида, в чиято роля влиза Анджелина Джоли, разказана в триизмерен формат, за 17-те дни на екраните у нас е гледана от 97 820 зрители и има 941 363 лева приходи.

Мрачната история на Злодеида в снимки

Лентата на режисьора Робърт Стромбърг събра през уикенда и 151 милиона рубли от продажбата на билети, съобщиха за ИТАР-ТАСС разпространителите от компанията The Walt Disney Company Russia & CIS. Общо от излизането си на екран в Русия досега лентата е донесла на създателите си над 1 милиард рубли, уточняват от компанията. Така "Господарка на злото" се превръща в четвъртия филм на Дисни с над 1 милиард рубли от разпространението в Русия и седми на "Дисни/Марвел" преминал тази граница.

СНИМКИ: Анджелина Джоли представи "Господарка на злото" в Лондон

Резултатът е най-добрият в световния боксофис за лентата /извън САЩ/ след този в Мексико и първият милиард рубли, реализирани от продажбата на билети за филм тази година.

На втора позиция на родна земя е "На ръба на утрешния ден" (Edge of Tomorrow). Екшън-фантастиката в 3D-формат за многократните опити за завземането на заетите от извънземните територии в Европа е вече 10 дни на екран и има 29 542 зрители и 307 600 лева приходи.

Комедията "Който оцелее ще разказва" (A Million Ways To Die In The West) е на трета позиция сред най-гледаните филми у нас. Филмът, който граничи между уестърн и екшън с комични елементи, е гледан от 19 013 зрители и има 143 156 лева от билетите им за десетте дни на екраните у нас.

На четвърто място в топ 10 е "Вината в нашите звезди" (The Fault in Our Stars). Премиерната за миналата седмица комедийна драма за младежи, болни от рак, създадена по едноименната книга на Джон Грийн, е гледана от 4 338 зрители и има 30 689 лева от билетите им.

Пето място сред най-гледаните филми у нас е за "Х-мен: Дни на отминалото бъдеще" (X-Men: Days of Future Past), който за месец на екраните е гледан от 47 017 зрители, и има 454 014 лева приходи.

На шеста позиция е "Тарзан" (Tarzan). Анимацията в триизмерен формат за момчето, отгледано от вълци, е вече десет дни на екран у нас и има 5 273 зрители и 45 069 лева от билетите им.

Комедията "Заедно по принуда" (Blended) е на седма позиция. Филмът с Дрю Баримор и Адам Сандлър, които влизат в ролите на самотни родители, попаднали заедно на почивка в Африка, е гледан от 16 161 зрители и има 118 172 лева от билетите им за 17-те дни на екраните у нас.

На осмо място е "Годзила" (Godzilla). Триизмерната екшън-история за битката на праисторическото чудовище с друг толкова стар вид, за да бъде защитено човечеството, е вече месец на екраните у нас и има 72 681 лева приходи и 692 159 лева от билетите им.

Другата анимация от близкия месец "Омагьосаната къща" (The House of Magic) е на девето място сред най-гледаните филми у нас. Историята на бездомното коте Гръм, попаднало в магическа къща, е радвала общо 34 941 зрители и е събрала 302 539 лева приходи.

На десета позиция е "Принцесата на Монако" (Grace of Monaco). Историята на американската кинозвезда Грейс Кели, пресъздадена от Никол Кидман и на нейния съпруг - принцът на Монако, в чиято роля влиза Тим Рот, по време на кризата в отношенията между Монако и Франция, е гледана от 18 764 зрители и има 143 709 лева приходи.

СНИМКИ: 67-ият кинофестивал в Кан стартира с „Грейс от Монако"