Горан Брегович в София за 110 000 евро
Горан Брегович в София за 110 000 евро / cнимка: Sofia Photo Agency

Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения ще изнесе концерт за Нова година по покана на БНТ, съобщава от телевизията. Концертът ще бъде на площад "Александър Батенберг" в София.

Както всяка година БНТ организира новогодишен концерт на площада. Разходите за организирането на тези концерти всяка година са около 350 000 лева, на които се изявяват много изпълнители. Тази година националната телевизия взе решение да покани един изпълнител и това да бъде Горан Брегович с неговия оркестър. Концертът в новогодишната нощ ще бъде два часа и половина и ще се предава пряко по БНТ.

Договорът за този концерт бе подписан в началото на 2009 г. Хонорарът на Брегович и неговия оркестър е 110 000 евро и половината от тази сума вече е изплатена в първата половина на годината.
 
Към новогодишния концерт и програмата на площад "Батенберг", организиран от БНТ, има голям интерес от страна на рекламодатели. Входът за концерта е свободен, за всички, които искат да посрещнат Новата година в компанията на Горан Брегович и неговия оркестър.