Голямо надяждане с пици се проведе в САЩ
Голямо надяждане с пици се проведе в САЩ / снимкa: БГНЕС

31-годишният жител на Токио Такеру Кобаяши и 25-годишният американски управител на строителна фирма от Сан Хосе Джоуи Чеснът са известни със състезанията си по надяждане с хот дог, които организират всяка година в Кони айланд в Ню Йорк на 4 юли, националния празник на САЩ. Миналата година  Чеснът победи Кобаяши в състезанието, като изяде първи 5-те допълнителни сандвича с кренвирш, след като и двамата приключиха поравно с изядени 59 хот дога за 10 минути. Сега в Кълвър сити двамата конкуренти участваха в ново състезание - по надяждане с пици, предаде Асошиейтед прес.

В него този път победи японецът Кобаяши. За 6 минути той успя да погълне 5 пици "Пи'зоунс" на пицариите "Пица хът". Този модел пици са смесица между традиционната кръгла пица и калцонето - пицата с плънка. При модела на "Пица хът" плънката се пече между двете корички от тестото за пица, а после се предлага, за разлика от калцонето, в триъгълна форма.

За състезанието "Пица хът" беше подготвила по 5 пици  "Пи'зоунс" с тегло 0,45 грама всяка, с люти чушки и други продукти, напъхани между двете препечени корички тесто. Всяка пица беше с дължина по 30,5 сантиметра и този път имаше издължената форма на калцоне.

Двамата претенденти за титлата най-бърз консуматор на пица имаха право да преглъщат сухичките парчета от ястието само с помощта на минерална вода. Те нямаха право да заливат коричките на пицата с какъвто и да е сос.