Голямата дъщеря на Обама взе диплом за средно образование
Голямата дъщеря на Обама взе диплом за средно образование / Guliver/Getty Images

Дъщерята на американския президент Барак Обама - 18-годишната Малия, получи диплом за завършено средно образование, предаде АП.

Малия е сред 127-те ученици от дипломиращия се през тази година випуск на елитната частна гимназия "Сидуел френдс" в северозападната част на Вашингтон. Същото училище се посещава и от сестра й Саша, която е по-малка от нея.

Белият дом не позволи на медиите да отразяват церемонията по получаване на дипломите в училището. Президентът, първата дама Мишел Обама и други членове на семейството присъстваха на важния момент за Малия.

Малия беше на 10 години, когато за първи път стъпи в Белия дом заедно с новоизбрания президент Барак Обама. Тя порасна пред очите на целия свят. Обама неотдавна призна, че Малия е един от най-добрите му приятели и за него не е било лесно да я гледа как расте толкова бързо пред очите на всички.

Днес семейство Обама има и друг повод за празнуване - Саша Обама навърши 15 години. След церемонията по връчване на дипломите в училището на Малия, първото американско семейство отиде да празнува в заведението Кафене Милано в Джорджтаун.

След завършването на гимназията Малия ще почива една година, преди да започне да учи в Харвард през есента на 2017 г. Засега семейство Обама не е разкрило какво ще прави Малия през едната година на свободен от учене живот.

Децата на Обама са най-малките отраснали в Белия дом след тези на Джон Кенеди - Джон-младши и Керълайн, живели там преди повече от половин век.

Източник: БТА