Наградите на списание "Билборд" преминаха в семейна обстановка, след като Пинк се яви за забележителното си изпълнение на сцената с дъщеря си, а Дрейк, почетен като "изпълнител на десетилетието", взе приза си в компанията на 3-годишния си син, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Дрейк подобри рекорда си на най-награждаван музикант в историята на наградите с 29 победи.

Той беше обкръжен от членове на семейството си и приятели при получаване на отличието "изпълнител на десетилетието".

Той излезе на сцената на театър "Майкрософт" в Лос Анджелис, хванат за ръка със сина си Адонис. Той получи приз и за най-стриймван певец.

Пинк получи наградата "Икона" и бе придружена на сцената от 9-годишната си дъщеря, с която показаха своите гимнастически умения. Пинк е известна със своите акробатични номера, но този път таланта си демонстрира дъщеря ѝ Уилоу Сейдж Харт, като на фон звучеше хита им „Cover Me In Sunshine''. Изпълнението на Пинк беше един от няколкото предварително записани моменти на наградното шоу, излъчено от Ен Би Си и водено от Ник Джонас.

Уикенд се отличи с победи в най-много категории - цели 10, след като предварително бе получил 16 номинации.

Покойният рапър Поп Смоук получи посмъртно пет отличия, сред които за най-добър нов изпълнител, за най-добър рап изпълнител и за най-добър рап албум.

И докато шоуто премина в донякъде семейна обстановка (с Пинк и Дрейк, които качиха децата си на сцената), не така изглеждаше черният килим, по който преминаха звездните гости.

Machine Gun Kelly и Меган Фокс
Machine Gun Kelly и Меган Фокс Gulliver/Getty Images

Музикантът Machine Gun Kelly и сексапилната му половинка Меган Фокс разгорещиха страстите преди шоуто. Актрисата, която беше избрала провокативна рокля, и музикантът, който беше оцветил езика си в черно, откраднаха вниманието на фотографите, разменяйки си няколко страстни целувки.

Вижте снимки тук