Наградите Грами за латино музика бяха раздадени за 19-и път на бляскава церемония в Лас Вегас
Наградите Грами за латино музика бяха раздадени за 19-и път на бляскава церемония в Лас Вегас / Gulliver/Getty Images
Уругваецът Хорхе Дрекслер е големият победител на церемонията за наградите "Грами" за латино музика в Лас Вегас, след като спечели 3 приза, включително за песен и запис на годината за "Telefonia", съобщи Асошиейтед прес.

Латино красавици показаха прелести в Лас Вегас (СНИМКИ)

Той спечели също отличието за най-добър албум на певец/композитор за "Salvavidas de Hielo". Хорхе Дрекслер изпълни "Telefonia" заедно с Мон Лаферте, Наталия Лафуркад и Ел Давид Агилар.

Хорхе Дрекслер е големият победител на церемонията за наградите Грами за латино музика
Хорхе Дрекслер е големият победител на церемонията за наградите Грами за латино музика Gulliver/Getty Images

Испанската сензация Росалия получи две награди - за най-добро ърбан фюжън изпълнение и за най-добра алтернативна песен за "Malamente".

Секси красавици в дръзки рокли разгорещиха Лас Вегас и на наградите за латино музика на Billboard  (СНИМКИ)
 
"Няма да спра да се боря, докато не видя еднакъв брой мъже и жени в звукозаписните студиа", заяви тя. Росалия поясни, че дължи успехите си на музикалния жанр фламенко и посвети наградите си на брат си и жените в музикалната индустрия.

Росалия
Испанската сензация Росалия получи две награди - за най-добро ърбан фюжън изпълнение и за най-добра алтернативна песен Gulliver/Getty Images

Колумбийската звезда Джей Балвин бе с най-много номинации - 8, но грабна единствено наградата за най-добър ърбан албум за "Vibras".

Малума - най-продаваният латино изпълнител в света (СНИМКИ)
 
Наградата за албум на годината бе присъдена на "Mexico por Siempre" на Луис Мигел, отличието за съвременен поп албум - на "F.A.M.E" на колумбийския регетон певец Малума, а призът за салса албум - на "25/7" на Виктор Мануеле.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА