Годината на Огнената свиня ще донесе катаклизми
Годината на Огнената свиня ще донесе катаклизми / netinfo

Годината на Огнената свиня, която започна днес по китайския лунен календар, ще донесе взривове, катастрофи и икономически катаклизми, заяви един от най-известните хонконгски майстори на фън шуй Реймънд Ло.

В действителност годината на свинята вече е започнала на 4 февруари и е показала своя сложен характер, смята Ло. “В Китай съществува още един календар – слънчев, който разделя цялата година на 24 равни отрязъка. Съгласно този календар на 4 февруари се отбелязва Празника на настъпването на пролетта. Именно на този ден един от 12-те земни цикъла /свинята/ сменя друг /кучето/”, твърди специалистът. Според слънчевия календар всяка година се определя от съчетанието на два елемента небесни и земни. Така например миналата година бе Година на Огненото куче, а тази е на Огнената свиня.

Общо съществуват 60 възможни комбинации. Като цяло в Китай всички празнуват настъпването на Новата година по лунния календар, защото той е бил най-разпространения сред обикновените хора, докато слънчевият се използвал от астрономите в китайските обсерватории. “Началото на февруари бе ознаменувано едновременно от няколко големи взрива в различни държави, и мисля, че така годината на Огнената свиня “встъпи в длъжност””, коментира Ло.

Настъпващата година е съчетание от два елемента огън и вода, което ще доведе до печални последствия за човечеството. При това огънят е над водата, което го прави още по-опасен, заяви Ло. Най-лоша ще бъде ситуацията в страните, намиращи се на североизток - Китай и руския Далечен изток, смята хонконгският експерт. Годината ще бъде успешна за северозападните райони обърнати към морето. Освен взривове и катастрофи годината на свинята ще бъде изпълнена и с икономически катаклизми. “Всички години завършващи със седмица са много нестабилни икономически”, заяви Ло.

Най-зле през тази година ще бъдат родените под знака на Змията, убеден е той. Експертът ги съветва да пътешестват повече и да сменят домовете си, работата си, жените и любовниците си. Няма да навреди, ако се носи и амулет с изображението на тигър, който може да защити от неприятности. Най-спокойна, ако въобще може да се каже така, годината на Огнената свиня ще бъде за родените под знака на заека и кучето, смята Ло.