/ iStock/Getty Images
Гневен носорог нападна гледачка на животни в сафари парка "Серенгети" в Долна Саксония, Германия, преобръщайки автомобила й три пъти, предаде ДПА. 

Посетител с джип е заснел сцената, в която 30-годишният носорог Кусини блъска возилото на служителката. Видеото е публикувано онлайн от в. "Билд". 
Мениджърът на парка "Серенгети" Фабрицио Сепе сподели за агенцията, че жената не е пострадала сериозно и се е разминала само с няколко натъртвания. Гледачката е успяла да влезе в автомобила на колега, притекъл й се на помощ. 

Виетнам конфискува 125 килограма рог на носорог

По думите на мениджъра остава неясно какво е разгневило носорога. Фабрицио Сепе допълва, че няма опасност за посетителите. Кусини обитава "Серенгети" от 18 месеца и все още свиква с новата среда, отбелязва мениджърът. Носорогът се пуска в парка само сутрин и вечер и никога когато има посетители със собствени автомобили. 

В Сан Диего се роди бял носорог, заченат чрез изкуствено осеменяване

Фабрицио Сепе казва, че Кусини е "ценна придобивка" за сафари парка, като първоначално е предоставен за разплод. Мениджърът обаче смята, че животното ще се чувства по-добре в зоологическа градина.
БТА