Глория Естефан се оттегля от шоубизнеса
Глория Естефан се оттегля от шоубизнеса / снимка: БГНЕС

Американската попзвезда от кубински произход Глория Естефан обяви в Маями, че ще предприеме през април в Латинска Америка последното си турне, преди да се оттегли от сцената и да се посвети на семейството си, пише БГНЕС.

 

"Това е като да слагаш край на един цикъл, който е започнал преди много години, през 1975 г. Мечта е да мога да го направя в Латинска Америка", каза 51-годишната певица. Това прощално турне ще я отведе в Уругвай, Чили, Перу, Еквадор и Аржентина. След 20-годишна кариера, това е първия път, когато Глория Естефан отива в Латинска Америка, където нейни песни като "Конга", "Ми тиера" са много популярни.

 

Тя посочи също, че може да отиде и в Доминиканската република или Коста Рика. "Това ще са последните ми концерти, след което ще се посветя на дъщеря си, която ще влиза да учи в гимназия. Аз ще продължа с други дейности – имаме осем ресторанта, три хотела, а освен това работя върху трета книга и филми", разкри плановете си Глория Естефан.

 

Дъщерята на Глория и Емилио Естефан, Емили е на 13 години. Тя вече придружи майка си по време на концерт в Испания през миналата година и свири на електрическа китара и ударни инструменти. Тя също ще излиза на сцената по време на концертите на майка си в Латинска Америка. Глория Естефан е носителка на седем награди "Грами".