Глобиха пушач с 15 000 долара за изхвърляни през прозореца фасове
Глобиха пушач с 15 000 долара за изхвърляни през прозореца фасове / Thinkstock/Getty Images

Пушач, изхвърлял фасове през прозореца на апартамента си, е бил глобен с най-високата за подобно нарушение глоба от 19 800 сингапурски долара (15 000 щатски долара), предаде Ройтерс, позовавайки се на Националната агенция за околна среда в Сингапур.

На 38-годишния сингапурец, чието име не се споменава, е била наложена глоба от по 600 долара на угарка за първите 33 нарушения. За 34-ото нарушение, което заедно с останалите пушачът е извършил за четири дни, той е получил разпореждане да положи обществено полезен труд.

Нарушенията са заснети от една от 600-те камери за наблюдение, монтирани от Националната агенция за околна среда на различни места в Сингапур. Мярката е с цел да се ограничи замърсяването.

Наказаният пушач ще трябва да чисти обществен район в продължение на пет часа, носейки светлоотразителна жилетка с надпис "Поправителен труд".

Градът-държава Сингапур е известен с чистотата си и с изключително строгите си мерки дори за дребни нарушения като хвърляне на отпадъци на обществени места и вандализъм.

Източник: БТА