Гладни глигани нападнаха китайски град
Гладни глигани нападнаха китайски град / снимкa: БГНЕС

Изгладнели диви прасета напуснаха планините на Източен Китай и нападнаха масирано административния център на провинция Чжецзян, град Ханчжоу. Дивите прасета нахлули в сградите и тероризирали туристи, съобщава БГНЕС, като цитира китайския вестник "Чайна Дейли".

В планините около прочутото езеро Сиху, посещавано ежегодно от тълпи туристи, явно годината била лоша. Това принудило животните да "погостуват" на хората и да намерят прехрана според възможностите си.

Според вестника глиган проникнал в кухнята на колежа "Ван Сун" и изял остатъците от храна на трапезата. Негов 200-килограмов братовчед решил да похапне в апартамента на един от пазачите в болницата в квартал Сиху. Но понеже не открило храна, прасето се добрало до креватчето на детето, полежало на меко, след това изхвърчало на улицата и атакувало с бивните стоящо наблизо такси. И това са само два от случаите на диви прасета, посетили градски квартали.

Местното население толкова се уплашило от неочакваното нашествие, че поискало от властите спешно да отменят забраната за лов на глигани. Видът се намира под закрила на държавата и всяко посегателство срещу тях се наказва жестоко.