Гиър като военен репортер на Кинофестивала във Венеция
Гиър като военен репортер на Кинофестивала във Венеция / netinfo
Ричард Гиър завладя публиката на Филмовия Фестивал във Венеция с неоспоримия си чар, този път поставен в услуга на една кауза, предаде ProntoSofia.

Нейната цел е да не бъдат забравени кръвопролитията в Босна, да бъдат заклеймени авторите на етническото прочистване Караджич и Младич, оставени да живеят задълго необезпокоявани както от ООН, така и от ЦРУ и от местното насление. „Филмът „The Hunting Party" е трудна творба, която ме трогна и която омесва в едно драма и хумор“, обясни самият актьор, облечен в синьо сако и небесносиня риза.

„Направих го не заради някакво желание за отмъщение, а заради интереса ми да разследвам тъмните страни на едно общество. Защо чудовищата се превръщат в лидери и защо в един коренно различен контекст ние, американците, гласувахме два пъти за Буш“, попита риторично актьорът. Режисьор на филма е Ричард Шепърд. Филмът се представя в извънконкурсната програма.

Той е вдъхновен от статия в „Esquire", описваща действителен случай. Гиър е военен репортер, който решава да докаже колко лесно е да бъде открит един супертърсен мъж, наподобяващ Караджич.