/ istockphoto.com
Украинските деца вече могат да получат отговор на родния им език, ако пращат писма на Дядо Коледа в пощенския клон в селището Санкт Николаус в Югозападна Германия, съобщи ДПА.

Санкт Николаус, което е германското наименование на Дядо Коледа, се намира в провинция Саар, близо до границата с Франция. Там има пощенски клон, в който деца от целия свят изпращат писмата си до Дядо Коледа вече повече от 50 години. Наскоро германският Дядо Коледа започна да отговаря и на украински, каза днес за ДПА Забине Гереке, ръководителка на кампанията за детски писма в селището.

Измежду три хиляди писма, изпратени до Дядо Коледа до момента, около тридесет са на украински.

Подателите са основно украински деца, които в момента живеят в Германия. Гереке каза, че очаква в следващите седмици повече деца от Украйна да пишат на Санкт Николаус. През предходните години писмата, пратени от украински деца, получаваха отговор на руски език, но Забине Гереке заяви, че това вече не е така.

Дядо Коледа пише също така писма на децата на испански, френски, италиански, английски и китайски. Отговорите му ще бъдат разпращани след 2 декември.
Миналата Коледа елфите на Дядо Коледа в пощенския клон отговориха на рекордните 30 711 писма, пратени от общо 43 държави.
БТА