Германците предпочитат храната пред секса
Германците предпочитат храната пред секса / netinfo

Любимото занимание на германците е похапването, показва изследване на американското мъжко списание „Плейбой”. По всичко личи, че германското правителство правилно се е ориентирало, започвайки „национален проект” за борба с наднорменото тегло.

„Плейбой” направи проучване, посветено на хобито на германците. Резултатите от анкетата сочат, че средностатистическият германец предпочита храната пред секса. Спортът и сексът са на второ и трето места. Затова не е за учудване, че германските политици са все по-обезпокоени от наднорменото тегло и намалялата раждаемост във Федералната република. Интересното е, че футболът и колите също не присъстват в челната тройка, пише БГНЕС, като се позовава на Дойче веле.

Най-непопулярното хоби са се оказали разговорите по телефона. Те са заели последното място в класацията. Проучването е регистрирало значителни регионални различия.

В северните части на страната в Шлезвиг-Холщайн, Хамбург и Бремен сексът е предпочитан пред храната. В две нови федерални провинции на изток – Бранденбург и Мекленбург-Средна Померания, както и в столицата Берлин, сексът също е на почит, а яденето е на едно от последните места. Но за източните германци, при които броят на безработните е много по-голям, отколкото при тези от западната част на страната, най-важното нещо е работата. На юг в Хесен най-много обичат да гледат телевизия в свободното си време, докато жителите на Райнланд-Пфалц са почитатели на спорта.