Гарантирайте си най-добрия секс. Но как?
Гарантирайте си най-добрия секс. Но как? / Thinkstock/Getty Images

Сексолози определиха коя е оптималната крушка за осветление за най-добър секс, като се спряха на тази с мощност 40 вата, съобщава "Дейли мирър".

Подобно осветително тяло е достатъчно ярко, за да поддържа високи нивата на тестостерон у мъжа и достатъчно тъмно, за да "изглади бръчките" и недостатъците на партньорката.

Разкриха колко продължава добрият секс

Най-романтичното осветление не трябва да надвишава 410 лумена. То се получава със старите крушки от 40 вата и с новите луминисцентни с мощност от 9 до 13 вата.

Проучването било поръчано от верига магазини във Великобритания. Според изследването 21% от британците ще имат по-малко сексуални контакти със скъсяването на дните през зимния период. В тази част на годината 51% се чувствали прекалено измръзнали, 34% прекалено изморени, и 32% - по малко секси.

Правете веднъж седмично секс и ще сте щастливи

Според сексоложка Трейси Кокс осветлението с 40-ватова крушка е оптималното за секс, защото по-голямата яркост кара партньорите да се чувстват прекалено на показ и да се срамуват от телата си. А при по-голям мрак, нивата на тестостерона у мъжа бележат спад.

Най-уверените и най-срамежливите любовници в Европа

Що се касае до любимите лампи на британците за секс, 51% от тях предпочитали настолните лампи, а 13% - подовите. 63% от запитаните жени и 48% от мъжете били убедени, че романтичното осветление играе ключова роля за добрия секс.

Източник: БТА