Галип от Любов назаем очаква второ дете
Галип от Любов назаем очаква второ дете / снимка: Нова телевизия

Еркан Петеккая, актьорът, който изпълнява ролята на Галип в сериала "Любов назаем", ще става баща за втори път. Петеккая има вече 5-годишен син Джано. Той е щастливо женен от седем години, но рядко се появява със съпругата си на публични места, а семейството му е табу за медиите.

Дори когато Джано играл в няколко кадъра на един сериал героя на баща си като малък, Еркан отказал на журналистите да го снимат или да пишат за него. Малкият Джано пък ревнувал баща си, когато виждал по телевизията да прегръща друго  дете. "Кое е това дете, защо баща ми го обича", питал малкият. Еркан завел сина си на снимачната площадка и се опитал да му обясни какво точно става там.

Еркан не желае синът му да тръгне по неговия път. "Това е много трудна професия. Не съм стигнал лесно дотук. Преживял съм много трудности и мъка. Не искам синът ми да премине през това", казва 39-годишният актьор, който има зад гърба си осем години театрална кариера, а от близо 15 години участва почти непрекъснато в сериали, като последният, в който участва, е "Любов назаем".

През миналата година се сбъдна най-голямата мечта на актьора - да получи роля в  игрален филм. Участието му е удар в десетката - той бе поканен да изпълни една от главните роли в "Крилете на нощта" - филм по идея и сценарий на един от най-талантливите турски филмови творци Махсун Кърмъзъгюл. Предишният филм на Кърмъзъгюл "Виж слънцето" стигна до последния тур на номинациите за награда "Оскар" за чуждоезичен филм за 2009 г.