Гаф: Американски щат се рекламира с кадри от Исландия
Гаф: Американски щат се рекламира с кадри от Исландия / снимки: Thinkstock/Getty Images

Американският щат Роуд айлънд спокойно може да бъде прекръстен на Роуд Айслънд след гаф в рекламно видео, което съдържа заснета в Исландия сцена, предаде Асошиейтед прес.

Видеото е направено по поръчка на Търговската корпорация на Роуд айлънд за кампания, чиято цел е да привлича туристи и бизнес партньори в щата. След качването му в сайта Ютюб обаче, потребители със зорък поглед са установили, че клипът съдържа сцена, заснета в исландската столица Рейкявик.

Гаф във видеото на първата новогодишна реч на Росен Плевнелиев

В началото на видеото е показан скейтбордист пред стъклена сграда. Същевременно се чува гласът на разказвача, който казва: "Представете си място, на което се чувствате като у дома, но същевременно притежава уникалност, благодарение на която никога няма да скучаете".

Наблюдателни потребители обаче са установили, че показаната във видеото сграда не се намира в Роуд айлънд. Постройката всъщност е концертната зала и конферентен център "Харпа" в Рейкявик.

Гаф Американски щат се рекламира с кадри от Исландия
netinfo

След като първоначално са отрекли гафа, впоследствие от Търговската корпорация са признали, че е станала грешка. Вината е на компанията, която е направила монтажа на видеото. Заради недоразумението клипът е свален от сайта за видеосподеляне, за да бъде преработен.

През 2013-а бе забелязан „географски" гаф в рекламен клип за България

Цената на рекламния туристически клип е 22 000 долара. "Изчистването" на гафа няма да струва нищо на Търговската корпорация или щата.

Източник: БТА