Габровци пожелаха успех на Дилма Русеф
Габровци пожелаха успех на Дилма Русеф / DarikNews.bg

Над 60 души се събраха в Дома на хумора и сатирата, за да подкрепят Дилма Русеф - бразилката с габровски корени, в битката й за президент на Бразилия. Кметът на Габрово Николай Сираков й пожела победа още на първи тур, както и да управлява страната с бразилска страст, упорит български дух и габровска предприемчивост. Той подари на Дилма снимка с родната къща на баща й, която ще й бъде предадена най-късно в петък от бразилски журналисти.

Макар часовата разлика между Бразилия и България да е шест часа и изборните резултати да не са ясни, кметът на Габрово се нае да прогнозира, че Дилма ще победи. „За нас е чест, че човек с габровски корени ще застане начело на една многомилионна държава. Това със сигурност ще сближи Бразилия и България, както и двата карнавални града Рио де Жанейро и Габрово. Уверен съм в категоричната победа", каза Сираков.

Роднините на Дилма Русеф по бащина линия бяха изключително развълнувани и горди. Тошка Ковачева и дъщеря й Весела са убедени, че именно тяхната братовчедка ще е новият президент на Бразилия. Те й пожелаха успех и силно се надяват да посети Габрово, родния град на баща си.

Габровци пожелаха успех на Дилма Русеф
netinfo