ФСБ: Трябва да чуеш нещо, преди да решиш да го купиш
ФСБ: Трябва да чуеш нещо, преди да решиш да го купиш / Sofia Photo Agency
ФСБ: Трябва да чуеш нещо, преди да решиш да го купиш
29359
ФСБ: Трябва да чуеш нещо, преди да решиш да го купиш
  • ФСБ: Трябва да чуеш нещо, преди да решиш да го купиш

Има такива човешки душици, които когато има с какъв огън да бъдат запалени, те просто пламват и се появяват. Това за мен е изключително драматично събитие - това, което видяхме като статистика в нашия сайт. Това каза в „Седмицата" по Дарик Румен Бояджиев от ФСБ по повод огромния брой посещения във fsb.bg. На този сайт групата пусна за безплатно теглене песните от последния си албум "ФСБ."

Каква щеше да е статистиката, ако албумът се продаваше? Този въпрос Румен Бояджиев коментира така: „Аз въобще не знам какво щяхме да продадем, защото първо никога не бихме се съгласили да затворим една музика в нещо и да я направим изцяло търговски продукт. Това не мисля, че в 2010 г. е редно. Ако има в търговията свобода и свободен избор, би трябвало да можеш да знаеш какво купуваш. Тоест, да знаеш в този запечатан диск какво има и тогава да решиш дали да го купиш или не. Това е свобода на пазара".

Има ли шанс съпротивата на световния музикален бизнес срещу торентите, срещу десетките начини да се сдобиеш с музика безплатно според Константин Цеков: „Ако имаше някакъв шанс, те щяха да го направят. Щяха да реагират досега. Факт е, че това продължава в световен мащаб".

Какво още казаха Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев пред Дарик - чуйте в прикачения звуков файл