Формата на носа може да разкаже много за един човек, твърди древното изкуство за четене по лицето – физиогномика.

Колкото по-красив и по-добре оформен е той, толкова притежателят му е по-съвършен и с повече интелектуални способности.

Вижте 5 типа носове, които разкриват характера на човека:

Римски нос

Римският нос се отличава със сводестата си извивка. Хората с такъв нос имат лидерски умения, често са много привлекателни и имат силно изразен характер. Те са по-често прагматични, отколкото импулсивни и обичат да премислят нещата. Често се издгит до високи нива в бизнеса и политиката. Тези хора могат да бъдат много убедителни и да използват качествата си, за да манипулират останалите. Пример за такъв тип нос са Том Круз и Райън Гослинг

Как изглежда идеалният женски нос

Чип нос

Чипите носове обикновено са малки и леко се разширяват при върха си. Те се считата за едни от най-добре изглеждащите типове носове. Характерно за хората с такъв тип нос е, че имат състезателен дух. С такъв нос е футболистът Уейн Марк Руни .

нос
Thinkstock/Getty Images

Ястребов нос

Ястребовият нос се отличава с извивка по средата и често е заострен на върха си, точно както клюна на ястреба. Ястребовият нос със сигурност не се счита за привлекателен от повечето хора и повечето пластични операции се извършват именно върху такива носове. Но той е един от най-често срещаните. Хората с такъв нос са интелигентни и остроумни. Актьорът Ейдриън Броуди е пример за човек с такъв нос.

нос
Thinkstock/Getty Images

Формата и размерите на носа са еволюирали заради климата

Божествен нос

Божествен, а също известен и като райски нос - това е един от най-привлекателните типове носове. Неговият свод е извит навътре. Но ако такъв нос е твърде дълъг, не изглежда красиво. Хората с такъв тип нос са оптимисти и с приключенски дух. Те не обичат да разхвърлят, силно моногамни са и предпочитат дългите връзки. Известна личност с такъв нос е Заке Фрон.

нос
Thinkstock/Getty Images

Размерът на носа има значение

Месест нос

Около 26% от хората на земята са с месести носове. Те са и един от най-привлекателните. Хората с такива носове са добросърдечни и лесно прощават. Те са емоционални, но могат да бъдат и ексцентрични. Принц Филип е с такъв тип нос.