Формация ЮЛАНГЕЛО ще отпразнува 10 г. от основаването си
Формация ЮЛАНГЕЛО ще отпразнува 10 г. от основаването си / netinfo
На 11 май 2008 г. (неделя) от 13.00 часа в криптата на храм-паметник "Свети Александър Невски" формация ЮЛАНГЕЛО ще представи най-доброто от репертоара си по случай десетгодишнината си на сцена. Концертът ще бъде и промоция на последния албум на групата „Златна концертна програма”. Дискът съдържа 24 от най-добрите песни на формацията.

В десетте години от съществуването си групата има над 150 концерта в страната и чужбина и е записала четири компакт диска.

През 2000 г. ЮЛАНГЕЛО правят музиката към няколко документални филма. През 2003 г. формацията участва на международния музикален фестивал “Сараевска зима”. ЮЛАНГЕЛО са едни от малкото български музиканти, представили България в престижния музикален фестивал “Пражка пролет” през 2005 г. В края на 2006 г. те участват в официалното събитие в белгийската столица „Денят на София в Брюксел”, посветено на приемането на България в Европейския съюз на 1 януари 2007 г. Те са и едни от инициаторите на Първия фестивал на старинната музика в Каварна 2007.

На концерта в неделя ЮЛАНГЕЛО ще изпълнят източноправославни песнопения и народни песни от различни региони на България. Особен акцент ще бъдат музикалните импресии, в които изпълнителите съчетават умело ортодоксалната певческа традиция с фолклорни елементи. Те ще използват в обработките си още кавал и перкусии – тъпан, клепало, кадилница и камбани.