Джеймс Патерсън
Джеймс Патерсън / Gulliver/Getty Images
Джеймс Патерсън, Джоан Роулинг и Стивън Кинг влязоха в списъка на най-високоплатените писатели на 2018 г., според класация на списание "Форбс" (Forbes), предаде ТАСС.
 
Оценка на изданието показва, че на първо място в класацията е Джеймс Патерсън. За период от 12 месеца той е заработил 86 милиона долара, а от книгите му в САЩ са се продали 4,8 милиона екземпляра. За десети път Патерсън оглавява тази класация.

И през 2014 г. Forbes обяви Джеймс Патерсън за най-високоплатения писател в света
 
Джоан Роулинг е заработила 54 милиона долара. Миналата година тя беше на първо място в класацията с 95 милиона долара.

Джоан К. Роулинг
Джоан К. Роулинг Gulliver/Getty Images

За една година от книгите ѝ в САЩ са били продадени 2,9 милиона екземпляра. Писателката освен това е получила постъпления от увеселителния тематичен парк, посветен на героя ѝ Хари Потър.

83 милиона за 12 месеца: Вижте най-високоплатените певици в света (СНИМКИ)
 
Стивън Кинг е на трето място със заработени 27 милиона долара. За година в САЩ са били продадени 2,7 милиона негови книги.

Стивън Кинг
Стивън Кинг БГНЕС

Зомбита, ФБР, физика: Сериалите с най-високоплатени актьори (СНИМКИ)

На четвърто място е Джон Гришам (21 милиона долара), на пето място са Дан Браун и Джеф Кини (с по 18,5 милиона долара). Следват Майкъл Улф заради скандалната книга за Тръмп "Огън и ярост" (13 милиона долара), Нора Робъртс и Даниел Стил (с по 12 милиона долара) и накрая Рик Риърдън и Ерика Ленард Джеймс (с по 10,5 милиона долара).

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА