ФИШ и Анатема подкрепят Пловдив за Европейска столица на културата
ФИШ и Анатема подкрепят Пловдив за Европейска столица на културата / снимки: DarikNews.bg

Участниците в тазгодишното издание на музикалния форум Sounds of the Ages, който ще се проведе на Античния театър, подкрепят Пловдив за Европейска столица на културата. Това стана ясно по време на срещата им с кмета на града Иван Тотев.

Дерек Уилям Дик, по-известен като ФИШ, говори за Пловдив и нещата от живота, които вдъхновяват творчеството му.

Не съм имал възможност да разгледам още Пловдив, но ви пожелавам успех с кандидатурата за Европейска столица на културата, каза той.

Никога не съм се възприемам като музикант, а по скоро като поет, който прави филми за ушите. Сега мечтая да съм режисьор и ми се иска по-рано да се бях захванал с актьорска кариера, допълни музикантът.

Човечеството е изправено пред сериозно предизвикателство по отношение на глобалното затопляне, за което с години си затваря очите. Това ме изпълва с гняв и ме вдъхновява да творя, каза още бившият вокалист на "Мерилиън".

ФИШ ще открие фестивала на 21-ви септември, като обеща шоуто да продължи поне час и половина на Античния театър.

Малко по-рано през деня, кметът Иван Тотев се срещна и с английската група "Анатема". Музикантите от Ливърпул, чийто концерт на 22-ри септември на Античния театър, ще бъде заснет на DVD, заявиха, че са изключително очаровани от Пловдив. Да снимаме това DVD в България е в плановете ни от няколко години, защото именно тук са най-добрите фенове в света, заяви китаристът Даниел Кавана.

Като прибавим и невероятния Античен театър и участието на симфоничния оркестър, със сигурност имаме рецептата да се получи нещо много специално, допълни той.

Членовете на групата позираха с фланелки с надпис "Пловдив - кандидат за Европейска столица на културата 2019", които получиха като подарък.

"Анатема" бяха категорични, че концертът им няма да съдържа политически послания, а ще бъде насочен към това как да живеем по-добре.

50 лева ще струва комбинираният билет за двудневния музикален форум Sounds of The Ages. Билетът за един ден в Античния театър в Пловдив ще бъде на цена от 28 лева, като са предвидени и специални ВИП места, които ще струват 45 лева за един ден и 80 за двата дни.

ФИШ и Анатема подкрепят Пловдив за Европейска столица на културата
netinfo