Филмът Прешъс получи шест награди Имидж
Филмът Прешъс получи шест награди Имидж / Reuters

Филмът "Прешъс", описващ покъртителната история на неграмотна тийнейджърка от Харлем, получи шест награди "Имидж", включително за най-добър филм, на 41-та церемония по връчването на отличията в Лос Анджелис.

Освен в главната категория за най-добър филм, "Прешъс" беше отличен в категориите за най-добър режисьор (Лий Даниълс), най-добра актриса в главна роля (Габурей "Габи" Сидебей), най-добра актриса в поддържаща роля (Моник), най-добър сценарий (Джефри Флечър) и най-добър независим филм, информира АФП.

Морган Фриймън спечели отличието за най-добър актьор за ролята си в "Непобедим".

В телевизионните категории сериалът "Анатомията на Грей" беше отличен за най-добър сценарий.

В музикалните категории призът за най-добър изпълнител спечели соул певецът Максуел, а при жените отличието беше присъдено на Мери Джей Блайдж.

Наградите "Имидж" се присъждат от Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP), припомня Българската телеграфна агенция. Те се присъждат в областта на киното, телевизията, музикалната индустрия и литературата. Наградите се връчват от 1969 г. в 35 категории. За победителите могат да гласуват само членове на организацията. NAACP е основана през 1909 г. Тя е една от най-големите организации на цветнокожи, която се бори срещу расизма и расовата дискриминация.

Филмът "Прешъс" получи шест награди "Имидж"
netinfo