Филм разказва историята на вибратора
Филм разказва историята на вибратора / снимка: Reuters

Вибраторите са новата тема за обсъждане на филмовия фестивал в Торонто след премиерата на Hysteria с Маги Джиленхол, който разказва историята на изобретяването на устройството.

Комедията на режисьора Таня Уекслър разказва истинската история как двама лондонски доктори, в чиито роли се превъплътяват Хю Данси и Джонатан Прайс, са изобретили първия електрически вибратор. Те лекували жени, за които през 80-те години на 19-ти век се е смятало, че страдат от истерия.

За изобретението им помага техният приятел, който обича да създава различни устройства, в ролята Рупърт Еверет, пише БГНЕС. Двамата били преуморени от лечението на пациентки, имащи нужда от масаж на таза. За да ускорят процеса, те изобретили електрическото устройство. Непредвиденият резултат бил, че допринесли за сексуалната независимост на жените.

"Повечето жени от екипа, участвал в снимките, имат собствена история, свързана с вибраторите", заяви Уекслър на пресконференция. "Странното беше, че всички казаха, че са се притеснявали първия път". Преди време вибраторите са се продавали като медицински уред или домашно пособие чрез списанията за "добри домакини".

По време на снимките Уекслър подарила вибратори на всички, а при преминаването им през летището, наличието им смутило охраната на "Хийтроу".